Monday, February 8, 2010

Урок... Да, какой у нас урок?

Rumban med att hitta lägenhet fortsätter. Har använt alla (åtminstone nästan alla) möjliga och omöjliga kontakter, visste faktiskt inte att jag hade så många kontaker till Ryssland: konsulatet, Finland-institutet, Petersburgföreningen i Åbo, unin, före detta praktikanter, ja you name it. Och en kollega som också söker lägenhet har kontaktat en agent, också via kontakter, som också söker åt oss. Ska se på en lägenhet imorgon, ett rum i en trea med två engelska lärare. Fel språk, men huvudsaken är ju att man får tak över huvudet liksom. Tja, vi får se imorgon.

Skulle på visning idag också faktiskt, men just när jag åkte ner för rulltrapporna i metron fick jag reda på att den är inhiberad -berättar mycket om situationen gällande bostadssökning här... Vad gör man, tänkte jag, som hunnit dra metrokortet redan? Tja, man åker fram och tillbaka till stationen man ska till imorgon och ser sig om på förhand förstås:) För det är ju så roligt att åka metro!

Imorgon ska jag på besök också, hem till en rysk bekant o hennes familj, intressant!

Nu har jag ryska läxor att ta i tu med:) Kanske jag ännu får ordning på grammatiken någon gång. Har en massa luckor från de tidigare kurserna...

No comments:

Post a Comment